Florian Bodog vrea un pachet de legi ale sănătăţii până la finalul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe legi legate de sănătate vor fi elaborate până la sfârşitul anului FOTO Adevărul
Mai multe legi legate de sănătate vor fi elaborate până la sfârşitul anului FOTO Adevărul

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a explicat că până la finalul anului va exista un pachet de legi ale sănătăţii, care să cuprindă legea medicului, legea spitalului şi legea asistentului medical.

„În programul de guvernare am promis că, până la sfârşitul anului, vom avea o nouă lege a sănătăţii. Eu spun că vom avea un nou pachet de legi pe sănătate şi una dintre componentele acestui pachet va fi legea medicului. Tot în programul de guvernare scrie că nu vor mai fi norme de aplicare la legi. Aşa cum ştim, de-a lungul timpului aceste norme de aplicare au schimbat esenţa legii, au schimbat sensul, au schimbat modul de aplicare şi atunci vom avea bucăţi mici de lege a sănătăţii: legea medicului, legea spitalului, legea asistentului medical”, a explicat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Acesta a precizat că va fi un partener al medicilor şi nu un duşman al lor. Astfel, cei care vor elabora legea medicului vor fi reprezentanţii Colegiului Medicilor din România.

„Noi vom amenda, vom corecta, vom negocia în ceea ce priveşte prevederile pe care le veţi propune dumnevoastră, însă, în esenţă, legea medicului va fi făcută de medici şi eu cred că asta este datoria nostră în acelaşi timp şi cred că doar aşa putem să ne protejăm dacă avem o lege clară, o lege făcută de noi, cei care înţelegem sistemul şi contez pe dumnevoastră ca parteneri şi vă rog să contaţi şi dumnevoastră pe mine ca doctor şi pe mine ca ministru”, a adăugat Bodog.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite