Pandele, mărturisiri despre probleme de sănătate ale Gabrielei Firea: i-a fost găsită în colon „o sârmă de 3 centimetri“ şi a refuzat să se trateze în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Primarul din Voluntari şi soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, a susţinut, într-o emisiune difuzată de România TV în seara de Paşte, că soţiei sale i-a fost găsită în colon „o sârmă de vreo 3 centimetri”, dar că primarul general al Capitalei nu a acceptat să se trateze în străinătate, gândindu-se şi la "ce spune lumea".

Pandele a discutat la România TV despre cele trei intervenţii chirurgicale suferite de Gabriela Firea în ultimele luni.

„Mi-a atras atenţia să nu spun ce s-a întâmplat, iar eu simt nevoia să spun că am avut o perioadă foarte grea, din noiembrie. Eu am aflat de abia în luna noiembrie, pentru că soţia mea nu ştie să se vaiete, nu ştie să spună <<mă doare>>. M-am trezit de câteva ori noaptea şi o găseam pe marginea patului, aplecată de durere. Nu spunea absolut nimic. În decembrie a avut o intervenţie chirurgicală de urgenţă, în ianuarie încă o intervenţie chirurgicală, unde i s-a găsit o sârmă de vreo 3 centimetri în colon. În martie a avut cea mai importantă intervenţie chirugicală, care ne-a dărâmat pe toţi, numai pe ea nu. Eu cred că fac parte din categoria oamenilor puternici. Atunci mi-am dat seama că sunt foarte slab. M-am întors pentru a nu ştiu câta oară cu faţa spre Dumnezeu”, a declarat Pandele.

Acesta a explicat că deşi mai mulţi prieteni au închiriat un avion pentru a o duce în străinătate, la Nisa, pe Gabriela Firea, pentru a se trata, primarul general al Capitalei a refuzat. 

„Nu am vrut sub nicio formă. I-am explicat că am maximă încredere în medicii din România, în medicii Spitalului Cantacuziono care m-au tratat. Am avut atâta încredere că voi fi salvată, pentru că a fost o situaţie critică, încât i-am mulţumit soţului pentru eforturile de a beneficia de cele mai bune tratamente peste hotare şi am insistat să rămân şi sunt convinsă că am făcut bine”, a afirmat Firea, care a mai spus că în luna mai este programată pentru o patra intervenţie chirurgicală.

„A fost dificil pentru că la început nu se cunoştea cauza stării mele de sănătate. A fost necesară o serie de investigaţii pentru a se lua decizia finală de intervenţie cghirurgicală clasică, nu laparoscopică, şi programarea unei noi intervenţii la mijlocul sau la finalul lunii mai“, a adăugat Firea. 

Primarul Capitalei a vorbit şi despre „zvonistica toxică din jurul familiei“ sale, despre care a spus că 

„e un plan de dezinformare foarte bine pus la punct, din medicul politic“.

„Prima dată au lansat că eu am plecat de acasă, că soţul meu a fost foarte violent cu mine şi cu copiii şi că eu am plecat de acasă. Am fost surprinsă negativ că se poate apela la aşa ceva. Pe urmă, el a plecat de acasă. Lucruri foarte neplăcute, sunt nedreptăţi“, a adăugat Firea.

La jumătatea lunii aprilie, edilul Capiralei a anunţat că se operează din nou la colon.

„Pentru a-i linişti pe cei care îmi poartă de grijă şi pentru a le tulbura euforia celor care şi-ar dori asta, sunt cât se poate de întreagă şi aptă de muncă, nu mă ţin captivă nici doctorii si nici extratereştrii, ci poate doar colegii mei de la Primarie, din imaginea alăturată, imortalizată chiar acum, în sala noastră de şedinţe de lucru. Până la următoarea (şi ultima, sper) intervenţie chirurgicală de peste circa o luna, pe care am anunţat-o în postarea de la externare, sunt la birou, în plină activitate, chiar dacă din cauza perioadei normale de refacere după operaţie, nu am multe apariţii publice”, a completat Gabriela Firea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite