Titlul de la care am plecat este doar o interpretare personală a publicaţiei respective. În realitate, preotul Bogdan Teleanu, care a fost intervievat despre subiectul cu pricina, precizează că este vorba despre o particularizare a Planului de Evacuare, în caz de incendiu, de la biserica unde este paroh („Sf. Pantelimon”, care a şi suferit un incendiu în 2012).

„Fiecare parohie îşi stabileşte ieşirea enoriaşilor în caz de urgenţă aşa cum crede de cuviinţă, în consiliere cu Consiliul Parohial. Eu doar am exemplificat cum ar putea fi stabilit acest plan, aşa cum se întâmplă la parohia noastră. Nu este vorba despre o generalizare a situaţiei particulare de la noi sau de o interdicţie a Patriarhiei” spune părintele Teleanu.

Ceea ce este şi firesc. Să ne reamintim doar că, deşi regula este ca femeile să nu intre în Sf. Altar (am şi explicat de ce), există şi situaţii excepţionale. Iar o situaţie de urgenţă, care pune în pericol viaţa urmaşelor Evei, poate constitui o astfel de excepţie.

Nu-mi pot închipui un Dumnezeu care, în situaţia blocării ieşirii principale în momente limită, ar pretinde femeilor să rămână şi să ardă în biserică doar pentru că, de regulă, nu pot trece prin Sf. Altar.

Hristos nu vrea pe nimeni pe rug.