Femeile resimt mai multe presiuni şi se confruntă cu responsabilităţi mai mari, de când a început pandemia. STUDIU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
afaceri plan birou femeie

Femeile care lucrează cu normă întreagă resimt o presiune mai mare de la declanşarea pandemiei de COVID-19, pentru că se confruntă cu mai multe responsabilităţi casnice (65%) şi cu un volum total de muncă mai mare (33%), potrivit unui studiu Deloitte realizat la nivel global.

Numărul femeilor pe umerii cărora se află cea mai mare parte din responsabilitatea îngrijirii copiilor sau a altor membri ai familiei aproape s-a triplat în timpul pandemiei, de la 17% la 48%. Mamele care lucrează au raportat responsabilităţi suplimentare legate de îngrijirea copiilor (58%) şi de educaţie, în contextul şcolii online (53%).

82% din femeile care au participat la studiu au spus că le-a fost perturbată rutina. Totuşi, în ciuda provocărilor generate de pandemie, multe dintre participantele la studiu consideră că există potenţial de a progresa în anul care urmează, fie prin preluarea unor responsabilităţi suplimentare, ca urmare a avansării în carieră (52%), fie prin obţinerea unei majorări de salariu (47%).

Cercetarea a avut în vedere inclusiv identificarea unor astfel de măsuri, care să ajute femeile să evolueze în carieră, fără repercusiuni asupra vieţii personale.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite