Femeie creştină torturată şi violată timp de 9 ore de militanţii jihadişti în Siria, înainte de a fi ucisă cu pietre

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie creştină în vârstă de 60 de ani a fost torturată şi violată timp de nouă ore, în Siria, de militanţii islamişti al-Nusra. După care a fost ucisă cu pietre.

Femeia se numea Suzan Der Kirkour şi era profesoară de limba arabă. Femeia a fost răpită, se pare, din casa ei de militanţii jihadişti. Calvarul femeii a început pe 8 iulie, luni după-amiaza, şi s-a încheiat abia marţi dimineaţa, potrivit International Concern.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat crima: „Corpul ei purta urmele torturii. Conform raportului medico-legal, femeia a fost torturată timp de nouă ore înainte de a fi lapidată şi ucisă de persoane neidentificate.“ Conform Christian Post, atacatorii sunt membri ai organizaţiei islamiste Jabhat al-Nusra.

Războiul civil din Siria, care durează deja de nouă ani, i-a obligat pe majoritatea creştinilor din Siria să părăsească ţara. Înainte de război, creştinii reprezentau aproximativ 10% din populaţie. Organizaţia International Concern avertizează că suntem martorii „exterminării lente, dar feroce a creştinismului din Siria – o ţară unde acesta există de peste 2000 de ani“.

Organizaţia SOS Chrétien’s d’Orient a scris: „Calvarul femeii a fost extrem de crud. Realitatea este la fel de crudă. (...) O fecioară la 60 de ani, a murit fiind agresată, iar şi iar, de jihadiştii din al-Nusra (...) Ca martiră, ea se alătură, în Rai, altor mii de fraţi creştini, care au murit la rândul lor în arena barbariei“.

Încă o ştire despre care, foarte probabil, nu vom citi nimic în ziare. Pentru că oamenii precum Suzan Der Kirkour sunt prea creştini pentru stânga din lumea noastră occidentală; şi prea străini pentru dreapta din lumea noastră occidentală.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite