Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită CNAS să urgenteze finanţarea creşterilor salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” anunţă demararea acţiunilor având ca scop finanţarea de către Casa Naţională de Asigurări Sociale de Sănătate a creşterilor salariale de la 1 ianuarie 2019.

Reamintim că absenţa finanţării acestor creşteri salariale riscă să genereze un deficit financiar major la nivelul spitalelor publice, acesta repercutându-se asupra salariaţilor, prin intermediul scăderii sporurilor, şi al pacienţilor, sub forma scăderii calităţii serviciilor medicale.

Primul pas al demersului la constituit înaintarea către CNAS a unui document de referinţă (ce poate fi găsit aici), în care Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a demonstrat că finanţarea creşterilor salariale din bugetul FNUASS este necesară, posibilă şi legală. Totodată, am solicitat o întâlnire de urgenţă a conducerii CNAS cu reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” pentru clarificarea problemei.

Acţiunea a fost preluată şi aplicată de toate sindicatele membre ale Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, acestea solicitând, în mod unitar, Caselor Judeţene de Asigurări Sociale de Sănătate asigurarea finanţării creşterilor salariale către unităţile publice de sănătate şi întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor.

Evaluările efectuate de experţii noştri arată că există resursele financiare necesare acoperirii acestei solicitări. În situaţia în care conducerea CNAS insistă pe poziţia sa considerăm necesară o analiză transparentă a modului în care CNAS alocă banii publici din bugetul FNUASS în fiecare dintre cazuri. De asemenea, precizăm că refuzul dialogului de către CNAS indică culpa acestei instituţii şi deschide calea protestelor împotriva unei astfel de atitudini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite