Federaţia Sanitas strânge semnături pentru respingerea legii Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent, doar un capitol din proiectul de lege este în dezbatere publică
În prezent, doar un capitol din proiectul de lege este în dezbatere publică

Forma actuală a proiectului de lege în domeniul sanitar este mai mult criticată decât apreciată de specialiştii în domeniu. Drept consecinţă, Federaţia Sanitas începe să strângă semnături împotriva legii.

„Legea sănătăţii trebuie să aibă caracter social, să fie o lege socială şi pentru cei 65% din români care abia trăiesc de la o zi la alta. Întrucât nu am fost consultaţi în legătură cu noul proiect, deşi am cerut în repetate rânduri conducerii Ministerului Sănătăţii, Sanitas declaranşează, începând de miercuri, o campanie de strângere de semnături pentru respingerea proiectului Legii sănătăţii în forma actuală. În acţiunea de strângere de semnături vor fi cooptaţi şi pensionarii. Campania va avea loc în spitale, în spaţii publice, în parcuri", a spus preşedintele Federaţiei Sanitas, într-o conferinţă de presă.

Grevă

În faţa Ministerului Sănătăţii vor avea loc acţiuni de protest din organizate de Federaţia Sanitas în perioada 7-18 mai.

Dacă oficialii MS nu purta discuţii cu cei de la Federaţie, sindicaştii vor ajunge chiar la grevă generală.

De asemenea, sindicaliştii Sanitas vor ca de luna viitoare, din 25 mai, să declanşeze acţiuni de protest, cum ar fi un miting de amploare în Capitală, la care să participe 10.000 de oameni din toată ţara, dar şi grevă generală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite