Federaţia Sanitas cere Guvernului să respecte drepturile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Sanitas avertizează că discuţiile din spaţiul public referitoare la îngheţarea salariilor în sistemul bugetar nu fac altceva decât să creeze un val de nemulţumire în rândul angajaţilor. Sindicaliştii cer, astfel, respectarea drepturilor personalului din sănătate şi asistenţă socială.

„Atragem atenţia că aplicarea neunitară, în 2018, a creşterilor salariale a nemulţumit jumătate din numărul salariaţilor din sănătate şi aproximativ 70% din cel din asistenţă socială. Creşterile salariale diferenţiate doar pentru o parte dintre angajaţii sistemului sanitar a generat o stare de nemulţumire, accentuând tensiunile interne cu consecinţa directă a afectării climatului profesional”, arată Federaţia Sanitas într-un comunicat de presă. 

Sindicaliştii amintesc că, potrivit unui acord încheiat pe 5 iunie 2018, între reprezentanţii Sanitas şi cei ai Guvernului a fost încheiat un acord care încă are puncte nesoluţionate.

În plus, Sanitas transmite că este nevoie de organizarea, în regim de urgenţă, a unei întâlniri, pentru clarificări privind continuarea aplicării, în anul 2019, a prevederilor legale privind salariile de bază şi celelalte elemente ce compun veniturile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială.

„Organizaţia noastră exclude total varianta prorogării termenelor de aplicare a Legii 153/2018 şi cere asumarea primului termen de creştere al salariilor de bază începând cu 1 ianuarie 2019. Solicităm totodată aplicarea imediată a prevederilor Regulamentului de sporuri, pentru toate categoriile de profesionişti, raportat la noile salarii de bază”, conchide comunicatul de presă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite