Federaţia Sanitas ameninţă cu grevă generală, dacă Executivul nu renunţă la actualul proiect al Legii sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Sanitas se pregătesc de proteste
Reprezentanţii Sanitas se pregătesc de proteste

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas, afiliată la CNSLR – Frăţia,  va picheta din 7 şi până pe 18 mai Ministerul Sănătăţii, iar dacă autorităţile tot nu-i acceptă la discuţii  pe Legea sănătăţii, la sfârşitul lui mai vor organiza un miting în Capitală, după care vor intra în grevă generală.

Federaţia Sanitas nu este de acord cu actualul proiect al Legii sănătăţii şi a demarat o acţiune de strângere de semnături pentru respingerea proiectului.

În această acţiune, sindicaliştii îi vor angrena şi pe pensionari.

Începând cu 7 mai, grupuri de 50 – 200 de sindicalişti vor picheta zilnic Ministerul, timp de două ore.

Dacă autorităţile nu renunţă la proiect şi va refuza în continuare să accepte punctele de vedere şi observaţiile Sanitas, aşa cum spun liderii federaţiei, sindicaliştii vor merge mai departe cu protestele şi, la sfârşitul lunii mai vor organiza un miting de proporţii (la care mizează pe o participarea a peste 10.000 de persoane).

În paralel, o caravană Sanitas va străbate ţara pentru a le explica membrilor de sindicat şi altor cetăţeni care sunt hibele din actualul proiect al Legii sănătăţii.

În cazul în care oficialii vor continua să ignore sindicatele (care susţin că reprezintă poziţia majorităţii cetăţenilor), atunci există pericolul ca personaul din sănătate să intre în grevă generală.

Federaţia mai cere revenirea la salarizarea din iunie 2010, adică de dinaintea măsurilor de austeritate, şi deblocarea de urgenţă a posturilor vacante din sistem.

Sanitas a fost condusă până anul trecut de Marius Petcu, lider care deţinea şi funcţiunea de preşedinte al CNSLR-Frăţia. Acesta este judecat pentru fapte de corupţie, fiind acuzat de DNA că ar fi luat mită pentru a acorda unei anumite firme lucrări de construcţie şi modernizare la clădiri aflate în administrarea Sanitas.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite