FBI şi Poliţia Română au reţinut peste 100 de hackeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 18 luni, Poliţia Română a arestat cu sprijinul FBI peste 100 de cyber-infractori români, a declarat directorul FBI, Robert Mueller. Anunţul a fost făcut vineri, in cadrul conferinţei RSA Cyber Security de la San Francisco.

Mueller a precizat că FBI are peste 60 de ataşaţi în diferite ţări, prin care se realizează schimbul de informaţii şi investigaţiile comune, precum şi agenţi trimişi să lucreze în cadrul forţelor de poliţie din mai multe state, printre care România, Estonia şi Olanda.

Acum patru ani mai multe companii americane ameninţau că vor întrerupe “legăturile cibernetice” cu România din cauza hackerilor români, dar în prezent “România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri”, a precizat directorul FBI.

Robert Mueller a recunoscut că infracţiunile informatice internaţionale sunt greu de abordat din cauza problemelor ce ţin de jurisdicţie: “Noi vedem frontierele ca pe nişte obstacole; infractorii le văd ca pe nişte oportunităţi”. În ultimii ani, FBI a cercetat câteva situaţii în care unele instituţii financiare au fost atacate informatic şi au pierdut zeci de milioane de dolari.

De exemplu, “un atac informatic la nivel global la o anumită bancă” a permis infractorilor să acceseze sistemul criptat, să afle numere de conturi şi coduri PIN, iar pe baza acestora au fabricat peste 400 de carduri bancare false. Cu ajutorul lor au sustras circa 10 milioane de dolari. În acest moment, cei mai periculoşi trei hackeri din cadrul acestei reţele sunt reţinuţi în Europa de Est, a precizat directorul FBI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite