Fără tichete pentru bugetari în 2010 - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre prevederile noului buget de stat, despre anchetarea lui Videanu şi despre demisia preşedintelul CNSAS. Printre alte subiecte, ANPC recomandă atenţie la cumpărarea cărnii, iar mai multe persoane au fost arestate pentru înşelăciune.

Fără tichete pentru bugetari în 2010

Guvernul va interzice instituţiilor publice centrale şi locale să acorde angajaţilor, în 2010, tichete de masă, tichete cadou şi tichete de vacanţă, conform proiectului bugetului de stat pentru anul viitor, informează Evenimentul Zilei.

La capitolul infrastructură, guvernul are în plan creşterea vitezei pe calea ferată în medie cu 25% şi reducerea timpului de circulaţie cu 50% faţă de cel actual la trenurile de călători şi marfă. De asemenea, în afară de lucrările la Autostrada Transilvania, se vrea şi construirea unui pod peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, în zona Agigea, care să facă legătura cu autostrada A2 şi cu centura la nivel
de autostradă a Municipiului Constanţa.

Videanu, cercetat penal pentru încercare de exproprieri ilegale

Fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu şi Gheorghe Udrişte, în prezent directorul Metrorex, au încercat să demoleze abuziv, în 2006, mai multe monumente istorice din centrul Bucureştiului, zonă în care metrul pătrat de teren era preţuit cu miile de euro.

Proprietarii caselor au realizat repede că exproprierea este ilegală, chiar banditească, şi au dat în judecată Primăria Capitalei, scrie Cotidianul. Videanu şi Udrişte sunt cercetaţi acum pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ANPC recomandă atenţie la cumpărarea cărnii

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor recomandă oamenilor să acorde deosebită atenţie produselor de carmangerie şi panificaţie.

“Le recomand consumatorilor să fie atenţi la termenul de valabilitate specificat pe eticheta produselor. Consumatorii nu trebuie să cumpere produse care se apropie de data limită. Carnea de porc alterată îşi schimbă mirosul. De asemenea, îşi schimbă şi culoarea. Carnea expirată are o culoare mai închisă”, a declarat , pentru Gardianul, Petrica Diaconu, directorul coordonator al ANPC Bucureşti.

Preşedintele CNSAS demisionează, invocând presiuni

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), Ladislau Csendes, şi-a dat ieri demisia din fruntea acestei instituţii, invocând mai multe ameninţări primite atât de el, cât şi de alţi colegi de-ai săi, scrie România Liberă.

Ladislau Csendes susţine că asupra sa ar fi fost făcute presiuni de diverse feluri şi din diverse medii, inclusiv prin presă. Ar fi vorba, potrivit unor membri ai Colegiului CNSAS, despre un articol apărut în presa centrală ce făcea referire la salariile mari
pe care le-ar primi cei din conducerea instituţiei, articol în urma căruia Csendes s-a simţit jignit şi direct vizat.

Construcţii fictive şi înşelăciune

30 de persoane, între care şi omul de afaceri Genică Boerică, au fost trimise în judecată ieri de procurorii anticorupţie, pentru că ar fi înşelat mai multe societăţi de leasing, de la care au obţinut finanţare pentru utilaje de construcţii fictive, prejudiciul fiind de aproape 10 milioane de euro.

Reprezentanţii legali ai firmelor "beneficiare" acţionau în înţelegere cu persoane cercetate, societăţile finanţatoare fiind induse în eroare cu privire la existenţa bunurilor achiziţionate, potrivit Jurnalul Naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite