Fănel „Ştefanis“ Lupu, autorul şi regizorul piesei „Blonda, chiorul şi piticul", absolvent de „Spiru Haret"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefanis Lupu, autorul şi regizorul piesei „Blonda, chiorul şi piticul", este contestat, printr-o declaraţie de presă, de directoarea Universităţii Populare „Ioan I. Dalles", Iustina Cornel. Aceasta afirmă că Lupu a încălcat toate prevederile protocolului de colaborare dintre cele două părţi şi nu a dat curs promisiunilor de „atenuare a scenelor obscene" făcute de „referenţii de specialitate" ai Universităţii Populare

Regizorul, care a provocat un imens scandal în weekendul încheiat prin acuzaţiile de cenzură „portocalie" pe care le-a lansat, este un personaj misterios, care se prezintă ca Ştefanis Lupu.

Misterios, pentru că nimeni din lumea teatrului profesionist nu pare să fi auzit de acest nume şi de „performanţele" sale artistice anterioare.

Investigaţiile făcute de „Adevărul" arată că, în actele pe care Asociaţia Kubart (semnatara protocolului) le-a depus la Sala Dalles, pentru a intra în programul de „teatru pentru tineret" - prin care Cornel dorea să valorifice potenţialul celor două săli de spectacole ale instituţiei -, reprezentantul asociaţiei se numeşte Fănel Lupu şi se declară absolvent de „Spiru Haret", care a montat la Târgovişte „D'ale carnavalului" şi alte „texte clasice".

Reprezentanţii teatrului târgoviştean „Tony Bulandra" spun că nu-şi amintesc ca la acest teatru, care există din 2002, să fi existat vreun spectacol montat de Lupu şi că este posibil ca acesta să se fi produs într-un spaţiu pentru amatori.

„Asociaţia Kubart a propus un repertoriu de spectacole clasice, ulterior propunând şi o piesă scrisă de Fănel Lupu, cu titlul «Blonda, Chiorul şi piticul». Fiind deschisă către promovarea tinerelor talente, conducerea Universităţii a acceptat punerea în scenă a acestei piese", se arată în comunicatul Sălii Dalles.

„Nu se poate accepta ca în lăcaşul moştenirii lui Ioan I. Dalles să se profileze o piesă cu subiect satiric plin de scene de-a dreptul obscene, cu conotaţie pornografică", declară Iustina Cornel, care adaugă că oricând îl aşteaptă pe Lupu înapoi la Dalles, „să vină să monteze ceea ce ne-a promis: texte clasice". 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite