Familia poliţistului din Timiş ucis în misiune va fi despăgubită cu 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Familia poliţistului din Timişoara omorât în timpul misiunii de prindere a unui interlop va primi 20.000 de euro despăgubire din partea Ministerului de Interne (MAI). De asemenea, copiii poliţistului vor putea ajunge în şcolile militare fără examen şi soţia acestuia va putea fi încadrată în structurile MAI. Cu toate acestea, sindicaliştii din poliţie consideră că suma este mult prea mică în comparaţie cu prejudiciul produs.

Sindicaliştii din poliţie atrag atenţia că suma primită este mult prea mică şi că rudele poliţiştilor căzuţi la datorie ar trebui să primească mai mulţi bani.

„MAI se va deconta faţă de familie şi a achitat o despăgubire de doar 20.000 de euro pentru viaţa poliţistului, asta în timp ce viaţa unui urs brun braconat costa 40.000 de euro. Cam asta este valoarea poliţistului român în România. Valoarea despăgubirii pentru poliţiştii căzuţi la datorie în misiuni se acordă în baza unei Hotărâri de Guvern emise în urmă cu 10 ani. De atunci, nimic nu s-a schimbat. Trebuie ca în momentul în care poliţistul îşi riscă viaţa, să ştie că în spatele lui stă un minister care îl apară şi o legislaţie de care va putea beneficia în situaţia unei astfel de tragedii. Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio formă o sumă mai mare din partea MAI, nici în instanţă, nici pe baza actelor normative în vigoare” a transmis liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, informează digi24.ro.

Ministerul de Interne a mai precizat că copiii poliţistului se vor putea înscrie în şcolile militare fără să mai dea examen şi soţia poliţistului va putea fi încadrată în structurile MAI.

Cristian Amariei, un poliţist de 44 de ani din Timiş, a murit, duminică, după ce a fost împuscat în timpul unei misiuni de prindere a unui urmărit internaţional. Echipa din care făcea parte poliţistul ucis îl urmărea pe fugarul Marcel Ionel Lepa. Ucigaşul a fost prins două zile mai târziu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite