Falsele vedete

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ifose lăbărţate de vedete false plutesc în aer. Astfel că Gigi Becali a ajuns cel mai mediatizat personaj din România.

Conflicte pecuniare, scandaluri de budoar, banalităţi lustruite, eroi dubioşi mişunând prin sportul nostru, presa le tratează ca atare, adică masiv şi cu voluptate.

Ifose lăbărţate de vedete false plutesc în aer. Astfel că Gigi Becali a ajuns cel mai mediatizat personaj din România. Mersul său fudul, râsul ca un ecou de stână, fraza frustă, sentenţioasă, ca şi când nu ne-ar ajunge în original sunt imitate în exces de actori specializaţi.

Gigi n-a iubit niciodată fotbalul, l-a pipăit doar printr-un reprezentant strălucit, Gică Hagi, la braţul căruia înainte vreme se grozăvea prin baruri făcând cinste şi sporovăind pe machedoneşte. De altfel, verii lui care sunt autentici oameni de fotbal au mărturisit amuzaţi că prin anii '80, cărându-l pe Gigi pe „23 August" la un meci al naţionalei, acesta a părăsit tribuna plictisit după numai un sfert de oră.

La primii paşi ai personajului în arenă, marele cărturar Alecu Paleologu, ghicindu-l, l-a stigmatizat într-un articol de ziar, tratându-l cu un epitet usturător măsurând distanţa dintre boier şi slugă. Lumea nu a înţeles, lăsând bariera ridicată. Pe parcurs, Gigi şi-a luat avânt, punând căpăstru celei mai populare echipe din ţară, alterând şi spiritul tribunei.

Gâlcevitor, megaloman, nesuportând concurenţa, a alungat de sub faldurile roş-albastre personaje reprezentative precum Hagi însuşi, Lăcătuş sau Ienei. Hai Steaua!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite