Explozie într-o cameră de cămin din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi studenţi au suferit arsuri grave

Un incendiu puternic a avut loc joi seara într-una dintre camerele căminului Institutului Agronomic din Calea Aradului. Incendiul s-a produs în urma acumulării de gaz provenit de la o butelie de aragaz. Furtunul cu care era prevăzută butelia s-a fisurat din cauza unui reşou improvizat aflat în apropiere. Incendiul, care s-a produs în urma exploziei gazului, a distrus bunurile din camera de cămin, a afectat camera vecină, dar a dus şi la rănirea gravă a celor care se aflau acolo.
Aurelian Remus S., 24 de ani, din judeţul Dolj, student la Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, a suferit arsuri de gradul II A şi B pe 20% din suprafaţa corpului, iar prietena lui, Alina C., 20 de ani, din judeţul Dolj, studentă la Facultatea "Iosif Constantin Drăgan" din Lugoj, are arsuri pe braţe şi pe faţă. Cei doi au fost internaţi la Casa Austria din Timişoara, fiind suspecţi şi de arsuri la nivelul căilor respiratorii.
Conform declaraţiilor rectorului Universităţii de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Alexandru Moisuc, cei doi tineri afectaţi în urma incendiului au venit în vizită la Florina şi Cătălin Sucea, cărora le aparţine camera, dar care nu se aflau acolo joi seara, când s-a produs incidentul. "Regulamentul universităţii prevede că nu este voie cu butelie în camerele de cămin. Este o neglijenţă mare din partea lor. şi Liga Studenţilor este de aceeaşi părere, iar pompierii au spus tot că este vorba despre o neglijenţă nedorită. Butelia de la care a pr ovenit gazul a rămas intactă, nu a explodat", a declarat, ieri, rectorul universităţii, Alexandru Moisuc. "După ultimele informaţii pe care le am de la doctori, cei doi nu sunt într-o stare care să inducă mare îngrijorare", a completat rectorul Universităţii de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite