Eugen Nicolăescu consideră că protestele anunţate în Sănătate nu sunt justificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolăescu spune că protestele medicilor şi asistenţilor medicali nu se justifică FOTO Adevărul
Nicolăescu spune că protestele medicilor şi asistenţilor medicali nu se justifică FOTO Adevărul

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat astăzi că protestele anunţate de personalul medical nu se justifică, în condiţiile în care instituţia pregăteşte un set de legi care să reformeze din temelii sistemul de sănătate românesc. În plus, Nicolăescu a făcut un apel la responsabilitate, astfel încât acţiunile sindicale să nu pericliteze în vreun fel viaţa pacienţilor.

„Având în vedere că Ministerul Sănătăţii face toate demersurile administrative necesare, dar şi ţinând cont de faptul că ne aflăm în prim proces de dezbatere publică pe marginea reformei sanitare, considerăm că posibilele proteste nu se justifică, pentru că toate părţile ar trebui să se afle la masa dialogului”, a ţinut să precizeze Eugen Nicolăescu.

„MS solicită ca orice manifestare să nu-i afecteze pe cetăţeni. Fac apel la responsabilitate, iar protestele să nu pericliteze viaţa pacienţilor”, a adăugat Nicolăescu.

Astfel, a declarat ministrul, începând de sâmbătă, conducerea MS este disponibilă pentru orice discuţie cu membri Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate.

Contactat de adevarul.ro, profesorul Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR) susţine că protestele anunţate vor continua, în ciuda declaraţiei ministrului Sănătăţii.

„Se tot spune că sănătatea este o prioritate naţională, dar nu e aşa. Niciun minister nu e bucuros când sunt mişcări revendicative, dar presiunea pe care o facem noi este asupra Guvernului. Vreau să-i atrag atenţia ministrului Sănătăţii că o condiţie prealabilă a fost mărirea salariilor medicilor rezidenţi, iar după rectificarea bugetară acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat medicul.

La rândul său, vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi, a explicat că au existat mai multe întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, dar că nu s-a luat în considerare niciuna din revendicările sindicatului.

„Noi suntem deschişi dialogului, dar să producă şi rezultate”, a precizat Sepi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite