Este corect modul de raportare a deceselor cauzate de COVID-19?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cred şi eu, ca preşedintele Trump, că metodologia de numărare a morţilor, în cazul virusului chinezesc SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19 este gândită pentru a şoca, pentru a tensiona opinia publică, per standardele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii la care România este parte.

(Amintesc scurt aici că Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut parte din conducerea unui partid comunist etiopian, catalogat de SUA drept organizaţie teroristă).

Spun asta pentru că modul în care categorisim moartea persoanelor în acest caz, în România, se face astfel: toţi cei care mor în spitale şi au doar urme de virusul chinezesc SARS-CoV-2 în sânge sunt raportaţi că au fost ucişi de SARS-CoV-2 (da, aţi citit corect!).

Cu alte cuvinte în România nu se face nici o diferenţă între cei care mor cu virusul SARS-CoV-2 în sânge şi cei care mor din cauza virusul SARS-CoV-2! Iar dacă acest lucru este adevărat este foarte posibil ca cifrele morţilor prezentate în mass-media să fie mult exagerate, mult mai mari decât cele reale deoarece sunt băgaţi în marea oală COVID-19, toţi cei care au decedat din cauza SARS-CoV-2 sau sunt suspectaţi că ar fi decedat din cauza SARS-CoV-2.

Astfel, COVID-19 trebuie raportată drept cauză a decesului, chiar dacă medicii nu ştiu sigur dacă infecţia cu noul coronavirus a şi cauzat moartea pacientului, iar COVID-19 trebuie menţionat pe certificatul de deces drept cauză a decesului pentru toţi oamenii decedaţi pentru care COVID-19 a cauzat, sau se presupune că a cauzat decesul. Mai mult, decesul pacientului confirmat cu boala COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli preexistente, cum ar fi cancerele, bolile renale, pulmonare sau cardiovasculare, iar COVID-19 trebuie raportat ca şi cauză a decesului, independent de problemele medicale preexistente, spune Institutul Naţional de Sănătate Publică în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată pe 28 aprilie 2020, în acord cu recomandările OMS.

Să vedem ce se întâmplă în SUA! CDC (departament din Ministerul Sănătăţii al SUA) afirmă următoarele: “COVID-19 trebuie raportat ca şi CAUZA decesului dacă acesta a cauzat decesul sau dacă SE PRESUPUNE că a cauzat decesul” (da, aţi citit corect!). Din această cauză Preşedintele Donald Trump a susţinut sâmbătă că sistemul de raportare a coronavirusului SUA este ''pe dos” şi că spitalele raportează în exces decesele cauzate de SARS-CoV-2.

Să-l ascultăm pe cel mai puternic om din lume, preşedintele Trump: „Dacă cineva suferă de inimă şi este aproape de moarte, şi chiar dacă nu e aproape de moarte, dar se infectează cu COVID, în SUA este trecut la COVID. Alte ţări nu fac asta. Vom începe să ne uităm la aceste lucruri pentru că sunt cam pe dos”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite