Escrocii din cazul „Singer“, condamnaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Sergiu Tică este singurul membru al grupării condamnat la închisoare cu suspendare
Ilie Sergiu Tică este singurul membru al grupării condamnat la închisoare cu suspendare

Justiţia din Alba a finalizat primul dosar de înşelăciune prin clasica metodă a maşinii de cusut „Singer“.

Cei 14 inculpaţi au fost condamnaţi definitiv, luni, de Curtea de Apel Alba Iulia la un total de aproape 55 de ani de închisoare. Acuzaţiile aduse acestora sunt asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, furt calificat şi înşelăciune în formă calificată.

Dosarul a fost instrumentat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din IPJ Alba şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba în anul 2004. Gruparea a fost trimisă în judecată în anul 2005. Procesul a durat mai bine de şase ani. Cea mai mare pedeapsă, de 5 ani şi 2 luni de închisoare, a fost încasată de Gheorghe Lupu, iar cea mai mică, de un an şi 10 luni, de Ilie Sergiu Tică. Inculpaţii condamnaţi au înşelat prin metoda „Singer" 30 de persoane din toată ţara.

Cum acţiona gruparea infracţională

Potrivit rechizitoriului, membrii grupării publicau două anunţuri într-un ziar. Un anunţ făcea cunoscut că un anumit colecţionar este interesat să cumpere o maşină de cusut Singer având o serie anume, după care se indica un număr de telefon, unde putea fi contactat.

Cel de-al doilea anunţ se referea la vânzarea unei maşini de cusut având tocmai seria indicată în anunţul de cumpărare. Şi de această dată se indica un număr de telefon pentru contact. Victimele sunau şi erau convinse să cumpere maşina de cusut, mai ales că aşa-zisul colecţionar spunea că oferă sume foarte mari, cum ar fi 40.000 de euro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite