Biostatisticianul Octavian Jurma: „Vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3. Repetăm tragedia din Lombardia în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pacient vaccin terapie intensiva mioveni

Biostatisticianul Octavian Jurma se aşteaptă ca până la finalul săptămânii să se ajungă la mai mult de 12.000 de cazuri COVID-19 pe zi. Acesta avertizează că în acest val al pandemiei se vor depăşi toate recordurile negative din valurile 2 şi 3.

„De mâine vom depăşi 10.000 de cazuri noi pe zi şi o vom ţine aşa până duminică cu un maxim posibil şi la peste 12.000. În această săptămână vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3. Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranţa din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaţionişti, ci şi o majoritate intoxicată de propagandă negaţionistă”, a declarat Octavian Jurma.

Biostatisticianul susţine că am devenit „o majoritate negaţionistă care se reflectă atât în guvernare, cât şi în parlament”.

„Seduşi de propaganda negaţionistă şi antivaccinistă, românii au ajuns la un consens: cei vulnerabili vor plăti cu viaţa pentru confortul celor care se cred invulnerabili. Pentru negaţionişti, la fel ca pentru guvernanţi, este imposibil de înţeles că într-o pandemie, la fel ca într-un război, cine nu este parte din soluţie e parte din problemă.

Negaţioniştii sunt parte din problemă, însă, treptat, pe măsură ce îşi impun punctul de vedere în spaţiu public şi politică, agresivitatea lor creşte şi se vor îndrepta împotriva celor care sunt parte din soluţie, a oamenilor responsabili, care vor fi supuşi unor restricţii inutile şi discriminatorii.”

Octavian Jurma spune că pentru negaţionişti este discriminare ca cineva să facă şi să primească mai mult decât ei. El spune că e ca şi cum „minoritatea orbilor ar decide că nimeni nu mai are voie să conducă pentru că ei nu pot să vadă. Pentru oamenii responsabili până şi asta ar fi acceptabil.”.

„În efortul lor disperat de a salva vieţi, oamenii responsabili ar accepta să fie solidari cu cei care nu vor să se vaccineze şi să accepte măsuri non-farmaceutice dure de restricţie a circulaţiei virusului, aşa cum sunt aplicate în toate ţările care au reuşit să ţină pandemia sub control. Dar negaţioniştii nici asta nu vor, ei vor să se comporte ca şi cum pandemia nu există pentru că, în logica negaţionistă practicată de la vârful ţării până la talpa ţării, dacă negi pandemia, pandemia dispare. Prin urmare ei vor relaxare indiferent de situaţia din spitale”, spune Jurma, scrie Digi24.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite