Specialist: Vor fi două vârfuri ale epidemiei de COVID-19 în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va avea primul vârf de epidemie la mijlocul lunii aprilie şi probabil după sărbătorile de Paşti va fi un alt vârf, conform prof.dr. Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

„Ne aşteptăm la ceea ce era şi previzionat. Şi profesorul Streinu-Cercel, şi profesorul Rafila au făcut demult aceste anunţuri şi prognoze, că probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute. Sigur, cu aproape 1.000 de cazuri la zi, cu 100.000 de izolaţi şi încă 6.000 în carantină nu ne putem aştepta decât la o creştere mare în următoarele săptămâni. Probabil pe la jumătatea lunii aprilie să fie un prim vârf epidemic şi probabil, aşa este şi prognoza, după sărbătorile de Paşti va fi un alt vârf”, a explicat Doina Azoicăi la Digi24

 10.000 de cazuri s-ar putea ]nregistra în România a prognozat profesorul Alexandru Rafila, iar Doina Azoicăi este de acord cu această cifră. „Din tot felul de modelări dintr-acestea matematice, care iau în calcul ultimele date (câţi carantinaţi, câţi izolaţi, cât este capacitatea de propagare a acestui virus) se poate să ne confruntăm cu această situaţie (10.000 de cazuri - n.r) şi chiar cu cifre mai mari”, spune dr. Doina Azoicăi.

Modificarea acestor cifre ar putea fi produsă de restricţiile adoptate de Guvern, iar dr. Azoicăi este de părere că s-a luat la timpul potrivit.

„În ultimă instanţă, transmiterea aceasta nu se întâmplă printr-o magie neagră, ci din cauza contactului cu persoana care elimină acest virus prin secreţii naso-faringiene sau secreţii respiratorii”, spune preşedinta Societăţii Române de Epidemiologie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite