UPDATE Epidemie de gripă. Numărul morţilor a ajuns la 97

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa ridică numărul morţilor la 95. FOTO: Adevărul
Gripa ridică numărul morţilor la 95. FOTO: Adevărul

97 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultimele două victime sunt un bărbat din Prahova şi o femeie din Constanţa.

Medicii au confirmat, vineri, încă două decese cauzate de gripă, fiind vorba despre un bătrân din judeţul Dâmboviţa şi de o adolescentă din Dolj, ambii având şi alte probleme medicale. Astfel, numărul total al deceselor se ridică la 97.

Specialiştii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au confirmat încă două decese cauzate de gripă.

Este vorba despre un bărbat de 83 de ani, din judeţul Dâmboviţa, confirmat cu virus gripal tip A H3, care a murit joi. El avea condiţii medicale preexistente şi nu se ştie dacă fusese vaccinat sau nu.

Vineri a murit o tânără de 17 ani, din judeţul Dolj, confirmată cu virus gripal tip A H1, care avea şi ea condiţii medicale preexistente şi era fără antecedente vaccinale.

Miercuri, CNSCBT a anunţat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 3.300 de cazuri de gripă clinică, epidemia extinzându-se în întreaga ţară.

Cea de-a 94-a victimă este un bărbat în vârstă de 61 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, care nu fusese vaccinat antigripal, iar cea de-a 95-a victimă este o femeie în vârstă de 74 de ani, din judeţul Constanţa, confirmata cu virus gripal tip A, despre care nu se ştie dacă fusese sau nu vaccinată antigripal.

Miercuri, CNSCBT a anunţat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 3.300 de cazuri de gripă cinică, epidemia extinzându-se în întreaga ţară.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sorina Pintea a spus că obiectivul Ministerului Sănătăţii este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite