Epidemie de gripă în Bulgaria, la graniţa cu România. Şi Ungaria a luat măsuri similare

Epidemie de gripă în Bulgaria, la graniţa cu România. Şi Ungaria a luat măsuri similare

FOTO Adevarul

În Bulgaria urmează să fie declarată epidemie de gripă în regiunea Vidin, la graniţa cu România. Epidemia a fost deja declarată în Ruse, arată autorităţile sanitare. Este epidemie de gripă şi în Ungaria.

Concret, virusul s-a extins cu repeziciune în 15 regiuni din Bulgaria, unde şcolile au fost deja închise. Spre exemplu, numărul pacienţilor care au ajuns la Spitalul din Vidin cu infecţii respiratorii sau simptome de gripă s-a dublat, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 
 
În Bulgaria este epidemie din cauza gradului mic de imunizare a populaţiei. 
 
În Ungaria, epidemia de gripă a fost deja declarată de autorităţi. Asta după ce numărul cazurilor a explodat, iar în spitale au fost interzise vizitele pe anumite secţii. Cu toate că vaccinul antigripal nu lipseşte, medicii spun că îi conving cu greu pe locuitorii ţării vecine să se imunizeze. 
 
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, epidemie de gripă este declarată când există 1500 de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori. 
 
Ungaria a îndeplinit acest criteriu zilele trecute, iar autorităţile au luat măsuri de prevenire a extinderii virusului. Chiar şi în localităţile unde nu au fost înregistrate cazuri accesul a fost interzis în anumite secţii din spitale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: