Emoţii pentru bolnavii închipuiţi. Toate certificatele de încadrare în handicap vor fi verificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile încearcă să depisteze falsele persoane cu handicap
Autorităţile încearcă să depisteze falsele persoane cu handicap

Toate certificatele de încadrare în handicap vor fi luate la puricat de autorităţi. Primii vizaţi sunt bolnavii din Iaşi, Argeş, Bistriţa-Năsăud şi Vrancea.

Descoperirea unui număr alarmant de persoane care au folosit certificate de handicap false a îndemnat autorităţile să verifice toate aceste acte pentru a scăpa sistemul de „povară".

Astfel, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a dispus verificarea tuturor certificatelor de încadrare în handicap, primele judeţe în care vor începe controalele fiind Iaşi, Argeş, Bistriţa-Năsăud şi Vrancea.

Această acţiune este precedată de controalele efectuate în judeţul Sibiu, unde s-a constatat că aproape 90% din persoanele evaluate au obţinut ilegal certificate de încadrare în grad de handicap.

„Din acest moment, Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap este pregătită să lucreze în regim de urgenţă. Vom trece la un plan de control în întreaga ţară pentru a depista toate persoanele cu certificat de handicap fals", a declarat Claudia Boghicevici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite