Emil Boc: "Legea ANI, măsura corectitudinii sau ipocrizei politicienilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterea din Parlament privind proiectul Legii de funcţionare şi organizarea a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) va arăta adevărata măsură a corectitudinii sau ipocriziei politicienilor, a declarat, luni seară, premierul Emil Boc.

"Dincolo de faptul că este (Legea ANI - n.r.) o obligaţie în raport cu UE, este şi o formă de respect a noastră ca politicieni faţă de cei care ne-au dat votul. Este nevoie ca toţi politicienii să dea dovadă de transparenţa maximă", a subliniat ministrul.

Mai citiţi şi:

Proiectul de lege care reglementează activitatea ANI: două declaraţii şi trimiterea rapoartelor către Parchet şi ANAF

Macovei: ANI are în lucru dosarele a circa un sfert din Parlamentul României

El a mai declarat că ANI şi-a arătat "roadele" în cei peste trei ani de funcţionare şi că a fost apreciată de către Uniunea Europeană.

"Vrei să fii persoană publică? Trebuie să ai posibilitatea, oricând, să explici oamenilor de unde ţi-ai dobândit averea", a mai precizat Boc.

El a mai precizat că decizia CCR de a declara neconstituţionale articole din Legea ANI nu a fost luată în unanimitate, ci doar de către şase din cei nouă judecători ai completului, trei dintre ei având o opinie contrară.

Deşi a declarat că, personal, are un anumit punct de vedere cu privire la faptul că ANI nu a fost declarată neconstituţională în unanimitate, şeful Executivului spune că poziţia sa de prim ministru îl obligă să afirme că autoritatea statului trebuie să ţină cont de această decizie a CCR, chiar dacă "ea pune România în mare dificultate".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite