Emil Boc: Funeriu nu e vinovat pentru bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu este vinovat de promovabilitatea scăzut de la Bacalaureatul anului şcolar 2010-2011. În opinia prim-ministrului, Funeriu nu trebuie demis pentru că a avut curajul să prezinte românilor situaţia reală a învăţământului.

Şeful Executivului român a declarat, marţi, că ministrul Educaţiei nu este este vinovat pentru rezultatele la bacalaureat şi că nu trebuie demis. Ba mai mult, el a avut curajul să arate adevărata faţă a învăţământului românesc, mai ales în contextul în care non-valorile sunt promovate din dorinţa de rating.

"A fost o poză nedeformată a realităţii de care nu este vinovat ministrul. El, pentru prima dată, a avut curajul să arate românilor cum arată în fapt sistemul educaţional la bacalaureat", a spus Boc, întrebat de jurnalişti dacă este necesar ca ministrul Educaţiei să demisioneze, conform solicitării opoziţiei, pentru rezultatele elevilor la bacalaureat.

El a arătat că ministrul Educaţiei nu trebuie demis, ci "susţinut pentru ca lucrurile să se îndrepte în viitor" şi a fi asigurată ordinea în sistemul valorilor.

Emil Boc a adăugat că nu se aştepta din partea opoziţiei decât la o reacţie populistă pe această temă, informează Mediafax.

Premierul a reluat totodată ideea că rezultatele de la bacalaureat reflectă o poză reală a societăţii româneşti şi o stare de fapt care poate fi depăşită prin seriozitatea elevilor şi a profesorilor, într-o ţară măcinată de criza valorilor şi în care grosolănia prostului-gust este promovată cu obstinaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite