Emil Boc: "Alegerile în PDL se vor desfăşura de jos în sus!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL Emil Boc a anunţat, duminică, după şedinţa Colegiului Director, că în data de 9 aprilie va avea loc şedinţa CNC, că alegerile pentru structurile de conducere ale partidului se vor desfăşura de "jos în sus", termenul de finalizare a acestui proces find 15 iulie.

De asemenea, Boc a anunţat că opt secretari executivi din viitoarea structură de conducere a PDL vor fi aleşi din rândul specialiştilor pe diverse domenii - sănătate, educaţie, mediu, infrastructură, justiţie.

Mai citiţi şi:

Boc: Se lucrează la un act normativ menit să elimine derapajele privind salarizarea din sistemul bugetar

Emil Boc: Dacă salariul minim s-ar majora la 705 lei, ar însemna o creştere de 17%, ceea ce este prea mult

Liderul PDL a precizat că astfel formaţiunea democrat-liberală continuă politica de deschide a partidului spre oameni noi şi valoroşi.

Premierul Emil Boc a mai precizat că suspendarea de drept pentru membrii PDL aflaţi în arest preventiv va fi inclusă în statutul partidului, conform deciziei de duminică a Colegiului Director.

Boc a precizat că, în cazul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, această prevedere nu se poate aplica decât în momentul în care noul statut intră în vigoae.

În ceea ce-l priveşte pe fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, liderul PDL a menţionat că acesta va fi exclus din partid îndată ce condamnarea acestuia va deveni definitivă şi irevocabilă, excluderea fiind făcută în baza actualului statut.

Actualul statut al PDL prevede că un membru de partid nu poate fi exclus decât după decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată. Propunerea de modificare a acestei prevederi a aparţinut fostului ministru al Justiţiei, europarlamentarul Monic Macovei.

Şedinţa Colegiului Director de duminică a stabilit că pe data de  15 iulie va avea loc Convenţia Naţională, iar pe 9 aprilie se va alege noul statut al partidului. Stoica vrea alegerea prim-vicepreşedinţilor PDL pe listă, Anastase şi Stolojan cer uninominal.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite