Efectul Matei

Matei 25,29: „Căci tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce n-are şi ceea ce are i se va lua”. Citesc în prezent Lebăda Neagră, de Nassim Nicolas Taleb (ediţia 2010). Ar trebui să citească această carte şi dl Isărescu, iar dl Vasilescu să ia aminte la citatul de mai sus.
Domnule Piperea dvs. nu trebuie sa va temeti de "efectul Matei" . Posteritatea nu are a va imputa nimic si nici a va aprecia ceva . Zvicnirile de invidie la adresa unui Dan Brown sau Picasso nu se contabilizeaza nicaieri . Bine macar ca atra si literatura au si alte unitati de masura si apreciere in afara parerilor dvs.
dle piperea,sa fiti atent la efectul oltchim -arpechim,nu stiu ce faceti acolo dar daca pcc devine majoritar eu zic ca nu este bine,nu va pricepeti la aceste probleme specifice industriei respective,lucrati numai statistic si nu este bine,ati recurs si la stratagema cu amenintarile
Aceasta pilda spusa de Iisus explica , cred , un fenomen mai general , valabil in univers. In lumea vie -organul nefolosit , sau functia unui organism nefolosita ...se atrofiaza , dispare. In lumea spiritului -talentul dat si nefolosit, indemanarea , calitatile cu care am fost inzestrati, daca sant nefolosite ... ...dispar ( ti se iau). In economie , in general, cei ce au au experimentat sub o anumita forma practica de a avea ,a dobandi...si sant mai apti , mai pregatiti sa obtina din nou .... Mai apare in pilda si modul cum te raportezi la ce ai. Cu ii este teama sa-si foloseasca talentele , oportunitatile va pierde si ce are. Viata insasi presupune mult risc . Si apoi castigatorul ia totul , sau daca depinde de invins , il lasa si pe el sa traiasca la nivelul minim de subzistenta. Cpitalismul are un punct slab -depinde de consumator si se cultiva dorintele consumatorului pe toate caile . Din pacate consumatorul nu-si valorifica singurul atuu pe care il are in avantajul sau.
Imi place ca ati avut curajul sa spuneti un mare adevar pe care multi intelectuali din snobism nu -l vor recunoaste in ruptul capului .Cel despre adevarata valoare artistica a mazgalelilor sau mai bine zis al caricaturilor lui Picasso. Am impresia ca ala a vrut sa-si bata joc de gustul artistic al bogatasilor ce-i cumparau mizeriile si vazand ca poate face bani frumosi a continuat