E român de-al nostru!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

E un mitocan cu apucături de derbedeu, dar e român de-al nostru. De ce să-l punem la zid? De ce să-l împroşcăm cu noroi? Să-l apărăm împotriva detractorilor şi moralizatorilor de serviciu!

A greşit. (Dar cine este sfânt pe lumea asta?) A încălcat legea. (Puţin îi pasă de lege.) A jignit. (Mare scofală!) De ce să-l pedepsim? Mai bine să-l iertăm. (Românii iartă şi uită repede.) Să-l batem pe umăr, bravo!

De unde provine revolta asta împotriva unui om care a dus faima României în lume? Din partea unor lepădături moralizatoare, care şi-au făcut obiceiul să sară la gâtul unui patriot. Uite că, mâine-poimâine, se stinge din viaţă valoarea noastră naţională, are o vârstă, nu-i aşa?, şi va pleca din lumea asta nerecunoscătoare, nemiloasă şi haină. E drept? Nu e drept. În loc să fim uniţi, să ne gândim unde să-i aşezăm statuia, care stadion sau bulevard să-i poarte numele, preferăm să-l arătăm cu degetul, să-i ţinem predici de bună purtare şi să strâmbăm din nas la acest simbol al geniului românesc. Ce-a făcut omul de-au sărit atâţia farisei ca arşi? Ce-a făcut? S-a manifestat în spiritul poporului român. Mereu nedreptăţit, persecutat, abuzat şi asuprit. Un geniu care n-are parte de respect şi recunoaştere. De ce aceşti clămpănitori, care se pretind patrioţi, nu pun mâna pe lopeţi să construiască ceva? Să facă pentru ţară şi popor nişte drumuri, nişte spitale sau nişte diguri care să apere ogoarele de inundaţii. Ce uşor este să dai din gură, clampa-clampa, pe seama valorilor noastre naţionale! Să creezi tensiuni, să înveninezi societatea, să faci rating. Ne-am săturat de pamflete, atitudini dispreţuitoare şi critici! Nu l-am văzut pe vreun intelectual din acesta, care face pe moralistul, să ia acasă vreo cinci analfabeţi funcţionali şi să le dea meditaţii gratis, fireşte!, ca să-i facă mai deştepţi. Asta înseamnă patriotism! Să pună mâna să educe poporul, că avem destule talente! Şi să se dea o lege care să interzică să ne mai fie muşcate de cur valorile naţionale!

E un mitocan cu apucături de derbedeu, dar e român de-al nostru. De ce să-l punem la zid?

Pentru că adevăratele noastre valori sunt călcate în picioare de aceşti moralişti, care au crescut într-o societatea civilă finanţată de străini. Pentru că străinii i-au învăţat pe români să-şi denigreze valorile. Nu Securitatea! Nu turnătorii Securităţii! Ah, aceşti străini care ne impun alte valori! Să-şi vadă de bubele lor din cap, că au destule! N-au niciun drept să se amestece şi să instige la campanii împotriva valorilor noastre! Să nu ne mai dea lecţii! Pentru că şi ei au omorât băştinaşi când au ocupat Australia sau America! Noi, românii, n-am vărsat sânge. Şi chiar dacă am vărsat, la revoluţie sau la mineriade, de exemplu, a fost de-al nostru, sânge românesc.

Până una alta, omul e român de-al nostru. Are creierul prăjit şi trăieşte un sfârşit decăzut, dar este o valoare naţională! Să-l apărăm şi să-l iubim!

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite