După noi parteneriate cu SUA, Antibiotice Iaşi estimează pentru 2013 o creştere a exporturilor cu 17%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul farmaceutic Antibiotice Iaşi estimează, pentru anul acesta, o creştere cu 17% a vânzărilor la export, comparativ cu 2012 când au obţinut 20 de milioane de dolari. Această creştere ar veni după extinderea parteneriatelor pe piaţa americană, dar şi în alte state.

În decembrie 2012 şi ianuarie 2013, trei investitori americani au auditat şi inspectat favorabil fluxurile de fabricaţie ale Antibiotice, în vederea extinderii parteneriatelor pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

„Rezultatul inspecţiei FDA (Food and Drug Administration - Autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentelor şi alimentaţiei, n.r.) consolidează poziţia pe piaţa Statelor Unite pentru produse solide sterile, injectabile şi pentru Nistatină”, a declarat directorul pentru calitate al Antibiotice Iaşi, Lavinia Dimitriu.

„Aprobarea FDA, recunoscută peste tot în lume, ne va permite extinderea afacerii şi pe alte pieţe extrem de reglementate ca Australia, America de Sud, Canada sau Africa de Sud. Totodată, acest aviz favorabil reprezintă un excelent instrument de promovare pe pieţele emergente din Asia şi Orientul Mijlociu”, este de părere şi drectorul de dezvoltare al companiei, Mihai Stoian.

Antibiotice Iaşi exportă produse farmaceutice finite şi substanţă activă în 60 de state la nivel mondial, prin intermediul a peste 100 de parteneri. Potrivit datelor firmei, din 2007 până în prezent, exporturile au crescut de patru ori.

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Dragoş Damian, declara la mijlocul lunii ianuarie că producători români de medicamente s-au axat în ultimii ani pe exporturi, care au avut un avans de 40% în 2012 şi sunt estimate să crească cu 25% în acest an, pentru a compensa deteriorarea activităţii pe plan local, afectată de termenele lungi de plată şi de taxa clawback.

Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din titluri, iar al doilea acţionar important al Antibiotice Iaşi este SIF Oltenia care are 10,09% acţiuni. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite