Dulceaţa de lapte, delicatesă de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele lansate în toamnă au avut „priză“ la public
Produsele lansate în toamnă au avut „priză“ la public

Producătorii mureşeni se pot lăuda cu multe produse tradiţionale care fac deliciul târgurilor de tip „slow food" din ţară. Murăturile şi dulceţurile „Casa de pe Deal", produse la Saschiz, cuceresc tot mai mulţi clienţi.

Reţetă cu sare de mare

Oferta s-a îmbogăţit în toamnă cu ineditele sortimente de dulceaţă din lapte, preparată după o reţetă din îndepărtata Normandie.
„Dulceaţa de lapte este realizată după o reţetă franţuzească. Deşi ne concentrăm pe realizarea produselor tradiţionale, din când în când ne dorim să aducem şi noutăţi.

Dulceaţa se face din lapte pasteurizat, semidegresat, de vacă, amestecat cu zahăr şi un pic de vanilie, pentru a-i da aromă şi gust. Cel mai important ingredient este, însă, răbdarea, pentru că durează mult până se încheagă şi ajunge la o compoziţie ideală", explică Anca Călugăr, producător.

În prezent, există cinci sortimente de dulceaţă de lapte: cu vanilie, cu sare de mare, cu nuci de cocos, cafea şi migdale. Chiar dacă nu este foarte cunoscută dulceaţa din lapte, a prins foarte bine la public.

„90% din produsele noastre sunt tradiţionale şi provin din zona Mureşului, dar încercăm să le oferim consumatorilor şi produse naturale inedite, precum dulceaţa de dovlecel sau dulceaţa de lapte. Acestea au priză la public, iar dovadă stau vânzările excelente, mai ales acum, în apropierea Sărbătorilor", a completat Anca Călugăr.

Un borcan de dulceaţă de 200 de grame costă 10 lei la târguri sau 12 lei dacă este comandat de pe site-ul producătorului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite