DSP Ilfov a greşit calcularea ratei de infectări cu COVID-19. De vină ar fi o „eroare în programul informatic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DSP Ilfov a greşit calcularea ratei de infectări cu COVID-19
DSP Ilfov a greşit calcularea ratei de infectări cu COVID-19

După ce au anunţat o rată de infectare greşită pentru judeţul Ilfov, autorităţile pun totul pe seama „unei erori în programul informatic“. Rata reală ar fi de 6,89, dublu faţă de cifrele anunţate iniţial.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis duminică o incidenţă a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori pentru judeţul Ilfov de 3,41. Mai apoi, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a revenit printr-un comunicat de presă în care recunoaşte că a greşit calculele iniţiale din cauza existenţei „unei erori în programul informatic”, anunţând că rata este, de fapt, 6,89.

„Ca urmare a constatării scăderii incidenţei din judeţul Ilfov, în data de 29.11.2020, a fost efectuată o verificare a datelor introduse în baza DSP Ilfov şi utilizate la calculul incidenţei zilnice. În urma verificării efectuate, s-a constatat existenţa unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenţei, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor, se constată că incidenţa la nivelul judeţului Ilfov este de 6,89 cazuri la 1000 de locuitori”, anunţă DSP Ilfov într-un comunicat de presă. 

Duminică, s-au înregistrat 258 cazuri noi în Ilfov, aducând totalul la 15,249. Încă de luni, 23 noiembrie,  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis ca tot judeţul să intre  timp de două săptămâni, să intre în scenariu roşu, dată fiind rata de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 3 la mia de locuitori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite