Drept la replică din partea minstrului Leonard Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Orban
Leonard Orban

Am constatat cu neplăcută surprindere că în ediţia din 1 octombrie 2012 a ziarului „Adevărul“ sunt acuzat de „cosmetizarea“ propriului CV, semnatarul articolului, Sorin Ghica, bazându-se pe citarea trunchiată a unui document al Parlamentului European.

Fiind nominalizat ca membru pentru Curtea Europeană de Conturi, am prezentat Comisei de Control Bugetar a PE experienţa mea profesională, menţionând că" în ceea ce priveşte auditul financiar extern, am avut o contribuţie substanţială la amendarea legii privind Curtea de Conturi, ceea ce a permis realizarea unor transformări semnificative a procedurilor acestei instituţii, finalizarea manualului de audit financiar al Curţii de Conturi şi a ghidului pentru auditul performanţei".

Domnul Sorin Ghica şi-a permis să omită o parte din fraza mea, insinuând că ­mi-aş fi atribuit merite pe care nu le am. Aşadar, nu am susţinut câtuşi de puţin că aş fi luat parte nemijlocit la finalizarea respectivului manual sau a ghidului pentru auditul performanţei.

Totodată, precizez că procesul de amendare a acestei legi a fost extrem de laborios, iar principalele linii de modificare a actului normativ au fost definite în cursul negocierilor de aderare la UE, în perioada în care ocupam funcţia de negociator-şef adjunct.

Cu stimă, Leonard Orban

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite