Dr. Emilian Popovici: La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de COVID-19 pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie
Dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie

Epidemiologul dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, este de părere că în condiţiile în care rata de reproducere a infecţiilor se va menţine la nivelul de 1,1 atunci la jumătatea lui septembrie vom avea 1.880 de noi cazuri pe zi.

641 noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, în România. Ţara noastră a depăşit pragul de 34.000 de îmbolnăviri, iar 21 români şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, un bilanţ de-a dreptul îngrijorător. 

„În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o ţintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecţii noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicţie. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecţiile să fie atinse”, a explicat dr. Emilian Popovici, la Digi24.

Potrivit acestuia, dacă se va meţine trendul de 1,1 rata de reproducere, este prosibil ca în prima jumătate a lui septembrie să ne confruntăm chiar cu 1.880 de cazuri noi pe zi şi cu o cifră „zdrobitoare” şi la terapie intensivă - în jur de 1.149 de pacienţi. 

În acest moment, la terapie intensivă se află internaţi 248 de pacienţi. 

„Este extrem de important să conştientizăm măsurile acestea de protecţie şi să le luăm. Altfel, virusul nu ne va ierta”, a conchis  Emilian Popovici. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite