Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş: E greu de crezut că miile de români reveniţi în ţară mai pot fi convinşi să stea izolaţi

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş: E greu de crezut că miile de români reveniţi în ţară mai pot fi convinşi să stea izolaţi

Al optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost înregistrat marţi dimineaţă în România.

În acest moment, fenomenul coronavirus nu mai poate fi stăpânit, pentru că este greu de crezut că miile de români întorşi din străinătate mai pot fi convinşi să stea izolaţi, spune managerul Spitalului Clinic "Victor Babeş" din Bucureşti, dr. Emilian Imbri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta s-a referit şi la cele două scheme de tratament diferite folosite de spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19, afirmând că nu este util ca acestea să fie dezbătute la televizor, pentru că s-a ajuns ca populaţia "să dea năvală" în farmacii şi să cumpere medicamentele disponibile, în timp ce spitalele vor avea o problemă cu achiziţia.

Declaraţiile au fost făcute marţi dimineaţă la Digi 24, unde, referindu-se la schimbarea modului de testare a pacienţilor, medicul a spus că o testare mai largă ar trebui să cuprindă persoanele izolate venite din zonele de risc, dar care au ieşit din perioada de 14 zile.

El a vorbit despre presiunea uriaşă asupra spitalelor, unele dintre ele fără echipamente suficiente pentru doctori şi care în aceste zile sunt copleşite de un număr mare de persoane care au un simplu guturai: "În perioada asta românii ies mai putin echipaţi, dau de 2-3 grade afară, le curge nasul si năpădesc pe spitale. (...) Se va produce o busculadă şi mai mare, vor veni pacienţi cu guturai şi de aici se accentuează spaima".

Managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală a mai spus că în acest moment nu se mai poate stăpâni fenomenul pentru că "este greu de crezut ca miile de români întorşi mai pot fi convinşi să stea izolaţi".

El s-a referit şi la cele două scheme de tratament diferite folosite de spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19, afirmând că nu este util ca acestea să fie dezbătute la televizor, pentru că s-a ajuns ca populaţia să dea năvală în farmacii şi să cumpere medicamentele disponibile, în timp ce spitalele vor avea o problemă cu achiziţia.

"Nu cred că este util ca aceste scheme de tratament să se discute pe televiziuni. Se dau nume de medicamente, asocieri de medicamente. Cine tratează în văzul lumii face o greseală. Apar nume de medicamente şi toată lumea a năvălit în farmacii. Nu toate aceste medicamente se găsesc în farmacii, unele vin pe circuitul spitalelor. În momentul de faţă nu mai găseşti aceste medicamente nicăieri, spitalele le comanda în disperare ca să aiba rezerve şi o să avem o problemă că nu o să mai avem de unde. Asta este panica", a adăugat medicul.

Bilanţul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 576, cu alte 143 de cazuri noi, potrivit raportării oficiale de luni de la ora 13.00. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunţate într-o zi de la apariţia COVID-19 în România. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 5 ani şi 76 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: