Dr. Coriu, Colegiul Medicilor: Mulţi au murit cu zile pentru că nu s-au vaccinat. Ne confruntăm cu un dezastru comunitar

Dr. Coriu, Colegiul Medicilor: Mulţi au murit cu zile pentru că nu s-au vaccinat. Ne confruntăm cu un dezastru comunitar

Dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor, a spus, la B1TV, că România se confruntă cu un „dezastru comunitar” şi că mulţi oameni au murit cu zile pentru că nu s-au vaccinat şi nu s-au vaccinat pentru că nu au avut încredere în medici şi în autorităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acum cu toţii, medici, pacienţii noştri, populaţia generală, toţi trăim o traumă colectivă, pandemia este un dezastru comunitar. Nu mai avem locuri în spitale, în secţiile ATI şi avem un număr enorm de mare de decese evitabile, adică oameni care au murit cu zile. Au murit că nu s-au vaccinat. (...) Am ajuns la o situaţie dramatică prin nevaccinare, dar şi din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greşite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătăţii certificatul verde pentru medici
 
Trebuie să recunoaştem cu tristeţe că la acest lucru a contribuit şi o parte din colegii noştri, puţini, dar ei au transmis un mesaj greşit care a dus în eroare populaţia şi care pune în pericol sănătatea publică.
 
Trebuie să oprim acest fenomen acum, avem mecanisme. E o încălcare a Codului deontologic. Noi avem această obligaţie faţă de sănătatea publică, colegii noştri ştiu. Dacă ajung în Comisia de disciplină procesul e lung, durează ani de zile, la final nu mai are nicio relevanţă concluzia.
 
Ce ne dorim noi e să existe mecanisme de rezolvare rapidă a acestor cazuri, vrem o responsabilizare a colegilor noştri, medicii. Sunt profesionşti, trebuie să-şi asume acest rol social, să transmită în comunitate numai şi numai informaţii corecte, bazate pe dovezi”, a declarat dr. Daniel Coriu, pentru B1 TV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările