Două doctoriţe de la Spitalul Gerota, în stare critică după ce au luat noul coronavirus. Nelu Tătaru: „Medicii sunt rezervaţi, dar fac toate eforturile”

Două doctoriţe de la Spitalul Gerota, în stare critică după ce au luat noul coronavirus. Nelu Tătaru: „Medicii sunt rezervaţi, dar fac toate eforturile”

Spitalul Dimitrie Gerota Imagine: Arhiva Adevărul

Două doctoriţe de la Spitalul „Dimitrie Gerota”, unde a fost internat fostul poliţist cu noul  coronavirus care a minţit că nu a fost în străinătate, sunt în stare critică. Ele sunt ventilate mecanic, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la starea lor de sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare”, a declarat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Nelu Tatătaru, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.Potrivit ministrului, în acest moment 184 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, dintre care 90 de la Suceava.
 
Un bărbat de 60 de ani, fost ofiţer de Poliţie, a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. El a ascuns autorităţilor că fusese plecat în Israel, de unde s-a întors în 26 februarie. La momentul internării, el declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării în ultimele două luni. El s-ar fi simţit rău şi a mers la spital în 3 martie, a doua zi s-a întors la serviciu, iar în 5 martie a mers din nou la spital şi a fost internat. În 9 martie s-a confirmat că are coronavirus.

A minţit şi a îmbolnăvit zeci de cadre medicale

După confirmarea diagnosticului în cazul său, Spitalul Gerota a intrat în carantină. Bărbatul este pensionar al MAI din 2015, a fost şef la două poliţii de sector şi apoi director al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Acum, el lucrează la ADP sector 4.

Şeful ADP Sector 4, Marian Goleac, a confirmat pentru Libertatea că bărbatul a intrat în contact cu cei 120 de angajaţi ai direcţiei şi, mai mult, a împărţit mărţişoare. În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că acesta a împărţit mărţişoare în 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4.
Pe 11 martie, procurorii au deschis dosar penal pe numele poliţistului pensionar bolnav de COVID-19. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: