Două cutremure în Vrancea în ultimele 12 ore

Două cutremure în Vrancea în ultimele 12 ore

FOTO Adevărul

Două cutremure de 3, respectiv 3,6 grade pe scara Richter s-au produs în zona seismică Vrancea, în ultimele 12 ore. În acest an au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, iar în luna noiembrie a anului trecut, s-a produs cel mai puternic cutremur din ultimii 10 ani, cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul cutremur din zona Vrancea, cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter, a avut loc vineri noapte, la ora 00.15.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (31 de kilometri), Târgu Secuiesc (44 de kilometri), Focşani (56 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (58 de kilometri).

Al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs la ora 9,39, în aceeaşi zonă seismică, la adâncimea de 111 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), citat de Mediafax.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările