Domeniile în care românii lucrează de plăcere chiar dacă salariile sunt mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii au mai multe şanse să se angajeze după facultate, dacă încearcă mici joburi în timpul ei

Românii lucrează de plăcere în anumite domenii, în ciuda salariilor care uneori pot fi mici. Aşa arată un studiu recent, făcut la comanda unei companii de management al creanţelor, citat de Mediafax. Printre domenii se numără medicina, educaţia şi serviciile publice.

„Rezultatele cercetării din România subliniază plăcerea respondenţilor de a lucra, uitând de faptul că au un salariu mic. Acest lucru este mai pregnant la industriile IT (83%), Medicală (84%), Educaţională (83%), Servicii Publice (85%). Singura ramură profesională ai căror reprezentanţi nu se regăsesc în această afirmaţie este Comerţul”, arată studiul făcut de Kruk, care subliniază şi ce tip de angajaţi au cele mai multe datorii. 

De pildă, românii care lucrează în domeniile medical şi comercial au şanse mari de a avea întârzieri la plata datoriilor, notează Kruk. Mai exact, 50% dintre aceştia au înregistrat în trecut restanţe cu privire la plata datoriilor curente, arată studiul citat de Mediafax. 

Cine accesează credite

Pe plan internaţional însă există şi similarităţi şi diferenţe, notează sursa citată. De exemplu, deşi beneficiază de salarii relativ mari, specialiştii industriei IT nu sunt cheltuitori frivoli: numai italienii şi polonezii adesea cheltuiesc mai mult decât îşi pot permite.

Dintre respondenţii ţărilor participante în cercetare, IT-iştii români şi spanioli recurg adesea la accesarea unui credit, comparativ cu celelalte ţări participante în cercetare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite