Doi piloţi români răspund întrebărilor cititorilor despre aviaţie, tehnica pilotajului sau siguranţa zborului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
piloti ask the pilot

Piloţii români Vladimir Stoicescu, blogger adevarul.ro, şi Vio Ludusan au acceptat să stea de vorbă cu cititorii curioşi să afle mai multe informaţii despre aviaţie, dar şi despre secretele care stau în spatele artei pilotajului. Într-un proiect realizat de revista online aviatia.ro, cei doi vor răspunde în cadrul unei noi rubrici:„Q&A: Ask the Pilot“. Articolele informaţionale vor fi publicate şi pe adevarul.ro.

„M-am alăturat proiectului la iniţiativa lui Cătălin Floroiu, editorul site-ului Aviatia.ro. Din nefericire, eu iniţial am refuzat participarea. Prefer să discut despre aeronavele pe care le-am pilotat. În acest tip de proiect, în care răspund publicului, este cert că voi fi nevoit să răspund şi la întrebări despre aeronave cu care nu am experienţă“, a explicat pilotul Vladimir Stoicescu, blogger adevarul.ro

Împreună cu Vio Ludusan, cei doi piloţi au peste 20 de ani de experienţă şi au pilotat peste 15 tipuri de aeronave, experienţelor lor fiind „complementare“, după cum spune Vladimir. Tot el consideră că este datoria lui să se implice în educarea tinerilor români pasionaţi de aviaţie, cei care trebuie „să ducă o bătălie legendară pentru a putea ajunge ce în sufletul lui deja ştie că este“. 

Atât Vio, cât şi Vlad sunt deţinători ai licenţelor de tip CPL – Commercial Pilot Licence şi au acumulat expertiză în aeronavele de tip Embraer 145, Citation X, Piper Warrior II-III, Piper Tomahawk, Piper Seminole, Cessna 172R/S/SP/RG Cessna Caravan, King Air 200, 1900, Learjet 35, Diamond(s), Cessna 172R şi Beechcraft Baron, scrie aviatia.ro. 

„Consider că am o datorie faţă da tinerii din România. Pasiunea pentru aviaţie doare, pentru că eşti mânat de o nevoie cruntă de a fi pe undeva în aer. Eşti pironit de un pământ ce pentru tine este oarecare şi îţi târăşti cu greu picioarele cu ochii după avioane. În România de astăzi este extrem de greu să ajungi pilot şi eu credeam că nu am nicio şansă. Dar datorită norocului de care am avut parte, consider că este important să îi ajut pe alţii“, a adăugat Vladimir. 

552653d4448e03c0fd68ecb4 png

Pilotul va publica pe blogul său de pe adevarul.ro, începând de duminică, 12 aprilie, un articol care va conţine primele înterbări şi răspunsuri de la lansarea rubricii. Piloţii vor scrie pe teme legate de: tehnica pilotajului, planificarea zborului, navigaţie aeriană, siguranţa zborului, meteorologie aeriană, sisteme de propulsie, aerodinamică, elemente de legislaţie aeronautică. 

„Aviaţia din România are nevoie de oameni care se implică şi sunt puţin dezamăgit de faptul că acest proiect a fost demarat de către un pilot american, un pilot canadian şi un editor din Canada“, a afirmat Vladimir. 

Există o mare sete de cunoaşterea şi sunt ferm convins că noi nu suntem soluţia, însă este un început şi sperăm ca organizaţiile de profil vor depune mai mult efort pentru educaţie. (Vladimir Stoicescu, pilot comercial)
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite