Doi copii delincvenţi au fugit de sub nasul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi copii suspectaţi de comiterea unor furturi din locuinţă au dispărut din sediul Secţiei 4 Poliţie Constanţa înainte de a fi audiaţi. Ali Akî (12 ani), din Adamclisi, şi Elvis Mustafa (14 ani), din Cobadin, au fost aduşi ieri la Poliţie după ce o patrulă i-a găsit pe o stradă din Constanţa.

Ei erau bănuiţi de mai mult timp că fură din apartamente situate la parterul blocurilor. În jurul orei 7.00, poliţistul care ar fi trebuit să îi audieze i-a lăsat nesupravegheaţi ca să discute cu colegii care intrau în tură. „Au fost lăsaţi într-o cameră de la parter pentru a fi audiaţi. Acum facem cercetări pentru a stabili de ce a părăsit poliţistul încăperea dându-le astfel posibilitatea să fugă pe un geam", a declarat comandantul Poliţiei Municipiului Constanţa, comisar-şef Emilian Pârvu.

Poliţistul îşi luase o măsură de precauţie, însă ilegală: le-a pus cătuşe minorilor, pe care i-a legat unul de celălalt. „Nu ar fi trebuit să-i încătuşeze, pentru că nu erau reţinuţi", a spus comisarul-şef Dumitru Catană, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Poliţiştii au un martor în cazul dispariţiei celor doi copii: un şofer care a fost la un pas de a da cu maşina peste ei în timp ce aceştia traversau fugind Bulevardul Brătianu. Şoferul a fost cel care a anunţat evadarea copiilor, sunând la 112. Minorii nu au fost încă găsiţi. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite