Doctorul Radu Zamfir este noul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant

Doctorul Radu Zamfir este noul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant

FOTO Eduard Enea

Începând cu dată de 05.03.2019, doctorul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală şi cercetător ştiinţific  a fost numit  prin Ordin al ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în funcţia de  director executiv la Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu aceeaşi dată, a fost semnat Ordinul de ministru prin care  încetează detaşarea doamnei  dr. Anca Mureşan de la  Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” Cluj în funcţia de director executive la ANT.

Noul director executiv al ANT, dr Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie  hepato-bilio-pancreatică şi chirurgie oncologică şi deţine o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.
 
Dr.Radu Zamfir a fost  formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, recum “Educaţia  medicilor în domeniul translantulu” şi  “Dezvoltarea competenţelor în transplant”.

De-a lungul carierei sale dedicate activităţii de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distincţii, printre care şi o Diplomă de excelenţă pentru contribuţia deosebită şi implicarea în dezvoltarea activităţii de transplant hepatic în România.
 
Printre atribuţiile directorului executiv al ANT se numără reprezentarea Agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din ţară şi din străînătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară şi normele privind disciplină tehnologică şi administrative, acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: