Doctorul de inimi care vrea să schimbe România: ce planuri are Wargha Enayati

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wall street

Pe 19 septembrie 1983, Wargha Enayati venea în România pentru prima dată. Nu avea în plan să rămână aici, să construiască afaceri de zeci de milioane de euro sau să inoveze sistemul sanitar românesc. De fapt, în plin regim comunist represiv, nu îşi putea imagina nici măcar că ar putea duce un trai decent.

33 de ani mai târziu, medicul cardiolog recunoaşte că nu a înţeles niciodată poporul român şi că relaţia este una de dragoste şi ură, simultan. Dar planurile sale sunt legate tot de ţara noastră şi inovaţiile nu se vor opri aici. Citeşte povestea unui om care a crezut în ţara noastră mai mult decât mulţi dintre români, care şi-a folosit valorile şi filosofia sa de viaţă pentru a schimba ceva. 

  

 Atras de povestea Reginei Maria a României, primul cap încoronat din lume devenit adept al religiei Baha’I, Wargha Enayati a venit în România în 1983, în plin regim comunist, pentru a studia medicina. Planul iniţial era să rămână doi ani în ţară iar motivul era legat de pasiunea pentru Regina Maria. Astfel, îmbina studiile în medicină cu dorinţa de a face cunoscută această religie, devenită între timp a doua cea mai răspândită din lume, după creştinism.

Citeşte mai mult pe wall-street.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite