Doctorul Alexandru Rafila: Vaccinurile salvează vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Vaccinurile salvează vieţi!“ - a subliniat, vineri, doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, în timpul unei dezbateri despre siguranţa şi eficienţa vaccinurilor. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) în contextul marcării la nivel internaţional a Săptămânii Imunizării.

"Vaccinurile salvează vieţi - nu este doar o lozincă, este o evidenţă dată de cifrele demografice. În 1979 am reuşit să eradicăm variola. Nu a existat niciun interes economic şi vaccinarea împotriva variolei s-a oprit în 1980, odată cu eradicarea variolei. Practic, dacă vom reuşi să eradicăm şi rujeola, probabil că acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul rujeolei, acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul poliomielitei. Poliomielita este o boală aproape eradicată. (...) Aceeaşi situaţie şi în cazul difteriei", a precizat dr. Rafila, potrivit Agerpres

Acesta a afirmat că vaccinarea este o metodă sigură de prevenire şi de control al mai multor bolilor, printre care şi rujeola.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite