Doar jumătate din doctorii care trebuie să administreze vaccinul hexavalent l-au ridicat de la DSP-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.100 de medici de familie trebuie să administreze copiilor vaccin hexavalent, dar numai 5.847 au luat produsele de la Direcţiile de Sănătate Publică, responsabile cu aprovizionarea.

„Ministerul Sănătăţii a transmis, încă din 1 aprilie, direcţiilor de sănătate publică, o notă prin care sunt prezentate modalitatea de conservare şi de administrare a vaccinului hexavalent. La începutul lunii aprilie, în România erau 54.000 de doze de vaccin hexavalent care se administrează copiilor la 2, 4 şi 11 luni. Este un vaccin complex care imunizează copii împotriva a şase boli, respectiv difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B, poliomielită şi Haemophilus influenzae (cauzează infecţii adeseori severe, mai ales la nou născuţi - n.red.)”, a declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Totodată, conducerea Ministrului Sănătăţii atenţionează părinţii să nu cumpere vaccin, pentru că imunizarea este gratuită.

„Domnul ministru Nicolae Bănicioiu a artas atenţia asupra faptului că niciun părinte nu trebuie să-şi cumpere vaccinul pentru că el este oferit gratuit prin programul naţional de imunizare. Chiar dacă li se spune de către medic să cumpere vaccinul, părinţii să refuze, pentru că Ministerul Sănătăţii a achiziţionat dozele necesare”, a mai spus Oana Grigore.

Potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii, de la 1 aprilie, programul naţional de imunizare a fost transferat din reţeua de medicină şcolară la medicul de familie. Astfel, medicii de familie trebuie să se ocupe de vaccinarea tuturor copiilor, inclusiv a celor din grădiniţe, şcoli şi licee.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite