Directorul Institutului Cantacuzino: Medicamenul Polidin va putea fi din nou utilizat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis a decorat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer, Foto: Arhivă
Preşedintele Klaus Iohannis a decorat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer, Foto: Arhivă

Medicamenul Polidin, folosit în trecut ca un fel de vaccin împotriva infecţiilor bacteriene, se află în faza studiului de laborator şi, pe viitor, va putea fi din nou utilizat în România, a declarat, joi,  directorul Institutului Cantacuzino, Florin Oancea.

„Noul imuno-modulator Polidin se află în faza de studiu de laborator pregătindu-se reluarea producţiei. S-au realizat paşi importanţi în dezvoltarea vaccinului antigripal, reuşindu-se producţia primelor doze necomerciale  de vaccin gripal, după o pauză de aproximativ 10 ani”, a declarat directorul Institutului Cantacuzino, precizând că va fi reluată şi producţia de vaccin antigripal, potrivit Europa FM.

Prezenţi la Institutul Cantacuzino, la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţare, atât premierul Florin Cîţu, cât şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au promis că specialiştii de la Cantacuzino vor beneficia de spriinul financiar al Guvernului pentru a duce la bun sfârşit proiectele aflate în lucru. 

„Ca prim-ministru, voi continua să susţin cu toată convingerea proiectele şi iniţiativele Institutului. Specialiştii au reuşit repunerea în funcţiune a echipamentelor, verificarea întregului flux tehnologic şi producerea primelor doze necomerciale de vaccin gripal trivalent. Sunt premise foarte bune că la Cantacuzino va fi creat la scară largă un produs sigur şi benefic pentru români”, a declarat premierul.

De altfel, tot astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a decorat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer, „în semn de recunoaştere a valorii colectivului de specialişti de elită ai medicinei româneşti şi a contribuţiei Institutului „Cantacuzino” la dezvoltarea cercetării ştiinţifice medicale”. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite