La Maternitatea Giuleşti nu se mai fac internări, după ce 12 bebeluşi au fost diagnosticaţi cu stafilococ auriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia de nou-născuţi a Maternităţii Giuleşti ar putea fi închisăImagine de Arhivă
Direcţia de nou-născuţi a Maternităţii Giuleşti ar putea fi închisăImagine de Arhivă

Secţia de nou-născuţi a spitalului bucureştean Panait Sârbu, cunoscut drept Maternitatea Giuleşti, se va închide temporar în scurt timp, afirmă surse oficiale pentru Europa FM.

UPDATE 20.20 Ministerul Sănătăţii a anunţat joi seară că au fost oprite internările la Maternitatea Giuleşti, până se face o dezinfectare. 

 Pe măsură ce pacientele aflate acolo vor fi externate, toate spaţiile vor fi închise pentru dezinfecţie. 

UPDATE Ministerul Sănătăţii anunţă că, în urma unui control declanşat la Maternitatea Giuleşti după ce mai mulţi bebeluşi născuţi acolo au fost confirmaţi cu stafilococ auriu, s-a stabilit că 11 din cei 49 de angajaţi testaţi au fost depistaţi ca fiind purtători ai acestei bacterii.

"Există nişte reguli, ei nu trebuie să vină la serviciu, trebuie să se trateze, lucrurile acesta se întâmplă. Am vorbit în nenumărate rânduri că nu ştim să ne spălăm pe mâini, am fost ironizată, normal, dar se pare că avem într-adevăr o problemă", spune ministrul Sorina Pintea, care nu exclude posibilitatea suspendării temporare a Maternităţii Giuleşti.

Întrebată de Europa FM dacă ia în considerare această soluţie, ministrul Sănătăţii – Sorina Pintea spune doar că va prezenta mâine un raport asupra cazurilor bebeluşilor depistaţi cu infecţii cu stafilococul auriu.

Amintim că mai mulţi dintre nou-născuţii de la Maternitatea Giuleşti au ajuns în aceste zile la Spitalul Grigore Alexandrescu. Numărul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu a ajuns la 13.

Alţi 3 bebeluşi sunt suspecţi de infectare şi se aşteaptă rezultatele analizelor în maximum 48 de ore, iar în cazul unui bebeluş, infecţia cu stafilococ a fost infirmată.

Purtătorul de cuvânt al maternităţii Giuleşti neaga faptul că bebeluşii s-ar fi infectat în spital.

Potrivit Mediafax, Doru Pană, susţine că “Din maternitatea Giuleşti nu a fost transferat nici măcar un bebeluş cu infecţie intraspitalicească. Mi s-a spus că aceştia ar fi copii care s-au născut în urmă cu trei săptămâni. Dacă sunt externaţi de la noi şi – infecţia -apare în 48 de ore, într-adevăr se consideră infecţie intraspitalicească. Dar dacă ei s-au internat după zece zile sau 28, după cum se spune, atunci nu mai este infecţie intraspitalicească”.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite