Din ce motive apar noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2 şi de ce nu pot fi prevenite mutaţiile - INFOGRAFIC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Shutterstock
Imagine: Shutterstock

Mutaţiile SARS-CoV-2 apar din cauza răspândirii virusului şi sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic,explică Ministerul Sănătăţii într-o postare pe Facebook. Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a publicat un infografic cu cele trei noi variante super-contagoase ale SARS-CoV-2.

Ministerul Sănătăţii a explicat de ce au apărut noi tulpini SARS-CoV-2:

„În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutaţii. Mutaţiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic - aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului”, arată Ministerul Sănătăţii.

MS: Cum are loc multiplicarea virusului

„Virusul pătrunde într-o celulă din corp şi începe să se multiplice. Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului şi sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula îşi atinge limita de producţie, se sparge şi eliberează virusurile nou formate. Tot din cauza unor mutaţii, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de om la om. Mutaţiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute. Cu cât numărul oamenilor infectaţi este mai mare, cu atât sunt mai mari şansele ca un virus să sufere mutaţii”, se arată în mesajul MS.

Infografic: Care sunt cele trei tulpini super-contagioase

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a publicat lista cu cele trei variante noi de virus, care au apărut în urma unor mutaţii şi care pot ridica îngrijorări din cauza creşterii ratei de transmitere sau posibilităţii de a scăpa de sub supravegherea răspunsului imun.

infografic tulpini
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite