Din Jurnalul Casei Regale a României – ştiri despre normalitate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slujirea unui astfel de ideal nobil – restauraţia Monarhiei Constituţionale – exprimă pe de o parte, loialitatea faţă de Istoria Neamului şi Ţării, istorie a Voievozilor, Domnitorilor şi Regilor, nu a preşedinţilor de republică dictatori şi jefuitori de ţară, iar pe de altă parte, datoria faţă de copiii noştri al căror viitor îl dorim împlinit aici, în România redevenită Regat, iar nu într-o Românie republică bananieră.

Vă fac o mărturisire: atunci când mizeria vieţii politice şi zgomotul de scandal al presei româneşti mă copleşesc, îmi aflu refugiul citind despre acţiunile publice pe care Casa Regală a României le realizează cu discreţie şi nobleţe în beneficiul românilor, respectând loialitatea pe care, de peste un secol şi jumătate, Regii României şi-au asumat-o faţă de Neam şi Ţară. Un adevărat jurnal on-line, blogul Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, inspirat intitulat ”România, Altfel”, îmi oferă ceea ce site-urile de presă sunt incapabile sau refuză să facă cunoscut: ştirile despre normalitate!

Vă dăruiesc câteva exemple de ştiri despre normalitate culese de pe blogul ”România, Altfel”, cu îndemnul de a medita la un adevăr simplu: normalitatea nu poate fi a ştirilor despre scandaluri în care sunt implicaţi politicieni corupţi, afacerişti dubioşi, miniştri penali, manelişti analfabeţi şi dame de consumaţie ajunse ”dive” ale playback-ului, dimpotrivă, normalitatea este oglindită în ştirile despre elevi harnici şi inteligenţi, despre evenimente în care se exprimă recunoştinţa noastră faţă de trecutul istoric glorios al Neamului, despre comportamente morale şi discrete, elegante şi simple, deopotrivă.

O primă ştire citită pe blogul Alteţei Sale Regale Principele Radu al României: ”Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare a primit marţi, 9 iulie 2013, în cursul dimineţii, la Palatul Elisabeta, câştigătorii celei de-a opta ediţii consecutive a concursului anual “Basmele Reginei Maria”. Concursul se desfăşoară sub patronajul Alteţei Sale Regale şi al meu. Concursul este organizat cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi al Palatului Copiilor din Craiova.

Anul acesta, concursul a funcţionat pe trei secţiuni: concursul de basme, concursul de pictură digitală şi – o nouă secţiune – concursul de artă plastică. În Sala Regilor şi în grădina palatului, Principesa Moştenitoare a stat de vorbă cu elevii şi profesorii şi a înmânat, celor mai buni dintre concurenţi, râvnitele diplome.”

O a doua ştire, din aceeaşi sursă: ”La Sala de Lectură Fond Documentar şi Patrimoniu a Bibliotecii Judeţene “Costache Sturdza” din municipiul Bacău, a avut loc miercuri, 10 iulie a.c., o expoziţie de carte realizată de bibliotecarul Iulia Lucaci, cu ocazia comemorării a 75 de ani de la trecerea la cele veşnice a celei care a fost una dintre cele mai proeminente figuri ale istoriei şi culturii româneşti, simbol al verticalităţii, inteligenţei, frumuseţii şi dârzeniei, o legendă a istoriei poporului nostru: Regina Maria a României (1875 – 1938), soţia Regelui Ferdinand I al României, supranumit şi “Întregitorul”.

O a treia ştire: ”Un număr de treizeci de studenţi, masteranzi şi doctoranzi din întreaga ţară, care participă la Şcoala de vară ”Descoperă România Instituţională”, au fost primiţi la Palatul Elisabeta de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare, marţi, 9 iulie 2013. Şcoala de vară este organizată în perioada 7-16 iulie 2013 de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer şi cu Institutul Naţional al Patrimoniului. Şcoala de vară le propune participanţilor o aprofundare a rolului pe care instituţiile publice îl deţin în societatea românească şi funcţia pe care acestea o îndeplinesc în ordinea socială. Programul este adresat studenţilor sau masteranzilor la unul din profilele: istorie, ştiinţe politice, relaţii internaţionale, studii europene, administraţie publică, management politic, marketing politic, drept, drept european, studii de apărare. Alteţa Sa Regală a oferit în dar, fiecărui participant, câte un exemplar din “România. O viziunea pe 30 de ani” şi cartea “Anul Regelui”.

O a patra ştire despre normalitate şi ultim exemplu: ”Pentru a comemora împlinirea a şaptezeci şi cinci de ani de la trecerea la cele veşnice a Reginei Maria a României, Principesa Moştenitoare şi cu mine facem o vizită la Domeniul Regal Balcic. Vizita începe miercuri 17 iulie şi se încheie joi 18 iulie 2013. Acolo, vom fi alături de Majestăţile Lor Regele Simeon al II-lea şi Regina Margareta ai bulgarilor. Vor fi prezenţi fiica Principesei Ileana a României, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, şi soţul ei, baronul von Holzhausen.”

Deşi demersul meu de a utiliza copy/paste – voi fi îngăduit pentru aceasta, căci nu am editat aici nici vreo lucrare de doctorat şi nici nu sunt demnitar de stat ori magistrat în temeiul respectivului doctorat – pentru a vă oferi câteva ştiri de pe blogul Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, poate fi considerat un act de propagandă – şi într-o bună măsură chiar aşa şi este, reamintindu-vă că sunt monarhist convins şi apropiat al Casei Regale a României – totuşi, vă mărturisesc că dorinţa mea este doar aceea de a rămâne consecvent convingerii mele că normalitatea trecută, prezentă şi nădăjduim, viitoare pentru societatea românească şi statul nostru este Monarhia Constituţională.

Am căutat, în aceeaşi perioadă de timp, ştiri despre politicienii care conduc Republica Română post(neo?)comunistă. Nu am afla nimic similar, ci numai scandal, DNA, minciuni, manipulare etc. Această diferenţă evidentă de comportament public îmi este suficientă.

Am onoarea să mă număr printre românii care au fost îngăduiţi în rândul celor loiali Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Loialitatea mea nu are nimic din aşa-zisa ”loialitate faţă de partid” în numele căreia politrucii comit fapte ilegale, imorale, dăunătoare stabilităţii şi prosperităţii statului român. Nimeni nu mi-a cerut să fac vreun compromis, aşa cum oricărui parlamentar, ministru, prefect, primar, consilier etc. îi cere partidul care l-a promovat. Nu am primit vreun beneficiu material (şi nici nu-mi doresc!) în schimbul loialităţii mele sincere şi curate faţă de Majestatea Sa Regele, aşa cum primesc politicienii şi susţinătorii lor din bugetul public sau din fonduri europene ca răsplată pentru loialitatea, de cele mai multe ori ilegală şi imorală, faţă de partid.

Relaţia noastră, a monarhiştilor, cu Casa Regală a României este întemeiată pe nădejdea în reîntoarcerea normalităţii. Slujirea unui astfel de ideal nobil – restauraţia Monarhiei Constituţionale – exprimă pe de o parte, loialitatea faţă de Istoria Neamului şi Ţării, istorie a Voievozilor, Domnitorilor şi Regilor, nu a preşedinţilor de republică dictatori şi jefuitori de ţară, iar pe de altă parte, datoria faţă de copiii noştri al căror viitor îl dorim împlinit aici, în România redevenită Regat, iar nu într-o Românie republică bananieră.

Vă îndemn, deci, să meditaţi la ceea ce înseamnă normalitatea pentru Neamul şi Ţara noastră, iar atunci când veţi obosi de năvala ştirilor de scandal, vă invit să citiţi ceea ce eu numesc frumosul Jurnal al Casei Regale a României – ”România, Altfel”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite