Dezvoltarea durabilă, promovată în rândul tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/Departamentul pentru dezvoltare durabilă
FOTO: Facebook/Departamentul pentru dezvoltare durabilă

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a organizat, miercuri, Simpozionul „Implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă prin Parteneriate Multi - Actor”, împreună cu Federaţia Organizaţiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare. Pe lângă importanţa parteneriatelor pentru reuşita implementării Agendei 2030, au fost evidenţiate şi alte elemente care contribuie la edificarea unei societăţi durabile.

În cadrul evenimentului a avut loc un concurs la care au participat elevi de la 10 licee din Bucureşti. Tinerii au realizat lucrări creative prin care au ilustrat conceptul de „dezvoltare durabilă”.

De asemenea, au fost susţinute două prezentări interactive: Lorita Constantinescu, director de dezvoltare la Asociaţia Ateliere fără Froniere, pe tema  „Consum şi producţie responsabile”, iar Loredana Giuglea, manager proiect în cadrul Fundaţiei World Vision România, şi Oana Marin, secretar general al Asociaţiei Reper21, au vorbit despre „Educaţie de calitate”.


Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, consilier de stat Laszlo Borbely, a susţinut că Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 încurajează parteneriate pe mai multe nivele în vederea implementării Agendei 2030.

„Cooperarea este esenţială pentru a atinge Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. În acest sens, ne propunem să încurajăm parteneriate naţionale inter-instituţionale, parteneriate cu societatea civilă prin înfiinţarea Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă şi Coaliţiei pentru Dezvoltare Durabilă, dar şi parteneriate europene şi internaţionale. Preşedinţia României la  Consiliul UE şi Conferinţa de nivel înalt pe care o vom organiza la Bucureşti vor avea un rol cheie în această privinţă.”, a declarat László Borbély.

Discursuri au mai ţinut: Anca Ciucă,  vicepreşedinte al Federaţiei Organizaţiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare, Dragoş Tuţă, fondator al Ambasadei Sustenabilităţii, şi lectorul universitar Dorin Dan Lazea, de la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă coordonează implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 2030 asumate de România în cadrul Adunării Generale ONU din 2015. În ultimul an, Departamentul a finalizat Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 care va fi lansată pe 10 decembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite