DEZBATERE PUBLICĂ Reţetele compensate vor putea fi eliberate şi în afara orelor de program

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii cronici vor beneficia de reţete compensate de la medicii de familie chiar dacă solicită documentele medicale în afara orelor de programare.

Bolnavii cronici care nu puteau beneficia de medicaţie compensată pentru că nu ajungeau la medicul de familie la data programată este posibil să poată beneficia de această facilitate. Legea care prevede reglementarea acestor situaţii se află în dezbatere publică şi va putea fi aplicată după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

"Până în prezent, pacienţii cronici care nu reuşeau să se prezinte în cabinetul medicului de familie la data programată şi care refuzau reprogramarea din diverse raţiuni, erau nevoiţi să plătească contravaloarea serviciilor medicale şi nu puteau beneficia de prescripţii medicale în regim compensat. Am solicitat reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să modifice această prevedere, astfel încât pacienţii cronici să poată beneficia de medicamente compensate chiar în lipsa unei programări. De asemenea, purtăm discuţii pentru creşterea valorii punctului per capita la medicii de familie, în limitele bugetare", a declarat ministrul Sănătăţii , RITLI Ladislau.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite